Τάσος Τσατάλης

Ο Μανόλο και το συμβόλαιο του Γιόχανσον

Ο Τάσος Τσατάλης… ρισκάρει την πρόβλεψη πώς με βάση τα πρόσφατα δείγματα, δεν είναι καθόλου απίθανο ο Χιμένεθ να αλλάξει το μεταγραφικό του σκεπτικό, αν ο Γιόχανσον μείνει στην ΑΕΚ χωρίς να ανανεώσει.

***Όσοι παρακολουθείτε συχνά την στήλη, πιθανότατα γνωρίζετε πως εκτός από την αποκάλυψη για την πρόταση της Τουλούζ – και το ύψος της- , από το Σαββατοκύριακο αποκαλύφθηκε εδώ και η απόρριψη από πλευράς ΑΕΚ, αλλά και η διαχείριση του θέματος από πλευράς ΠΑΕ.

***Τα πάντα έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα. Πράγματα που χθες παρουσιάζονταν σαν «νέες εξελίξεις», στο sportfm.gr έχουν αναφερθεί εδώ και μέρες.

***Για όσα γράφτηκαν στην Σουηδία, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για διαρροή από πλευράς των εκπροσώπων του παίκτη, στα πλαίσια της πίεσης για να γίνει αποδεκτή η πρόταση είτε της Τουλούζ, είτε κάποια άλλη περίπου ανάλογη, που θα μπορούσε ενδεχομένως να έρθει στην συνέχεια.

***Αυτό που δεν αλλάζει όμως, ανεξάρτητα από το τι γράφεται στην Σουηδία, είναι πως η ΑΕΚ καλεί κι αναμένει στην Αθήνα τον μάνατζερ του παίκτη, περίπου στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Μετά δηλαδή το πρώτο ματς με την Μπριζ, αλλά και μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ…

***Θεωρώ πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην γίνει αποδεκτή αυτή η πρόσκληση.

***Θα είναι «αυτοκτονικό» κι εντελώς παράλογο για τον ποδοσφαιριστή, να μην έρθει εδώ ο εκπρόσωπος του για να συζητήσει με την ΑΕΚ.

***Οπωσδήποτε πάντως, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πως με όλα αυτά που συμβαίνουν κι όση καλή διάθεση να έχεις βάσει του επαγγελματισμού που έχει δείξει ο Γιάκομπ αυτά τα δυόμισι χρόνια, η παρουσία του αυτή την στιγμή στην ομάδα, εξελίσσεται σε μια παρουσία με ιδιαιτερότητες.

***Κι αυτό το δεδομένο σίγουρα θα ληφθεί υπόψη. Πιστεύω ακόμη και στην περίπτωση που μετά τις 31 Αυγούστου, είναι ακόμη στην ΑΕΚ.

***Τώρα που μιλάμε και με τον Μανόλο Χιμένεθ να λαμβάνει υπόψη του αυστηρά και μόνο την ποδοσφαιρική παρουσία Γιόχανσον, η αλήθεια είναι πως η άποψη του προπονητή όπως προκύπτει από τις συζητήσεις εντός ομάδας, δεν συμπίπτει με αυτή που έχουμε πολλοί, δηλαδή πως η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι ακόμη στα κεντρικά χαφ.

***Ο Χιμένεθ στην πράξη έχει δείξει να συμμερίζεται την άποψη πως η κοινή παρουσία στον άξονα Σιμόες και Γιόχανσον, βάζει περιορισμούς στις επιθετικές δυνατότητες της ομάδας.
Θυμηθείτε πως στην Πολωνία, στον άξονα έπαιζε είτε με δίδυμο Γιόχανσον – Γαλανόπουλο, είτε Σιμόες – Αϊντάρεβιτς.

***Άλλαξε αυτό λόγω ειδικών συνθηκών με ΤΣΣΚΑ, αλλά και οι τελευταίες δοκιμές του στην τακτική, δείχνουν πως συνεχίζει να προσανατολίζεται στο να αποφύγει όσο γίνεται την κοινή παρουσία των δύο.

***Τουλάχιστον στα ματς του μέσου όρου στο πρωτάθλημα. Εκεί δηλαδή που θα υπάρχει το «πρέπει» για νίκες.

***Ωστόσο ο Σεβιγιάνος τεχνικός δείχνει αυτή την στιγμή να πιστεύει πως οι λύσεις υπάρχουν, μέσα από το δυναμικό που έχει σήμερα. Είτε με ό,τι έχει δοκιμάσει ως τώρα, είτε και με κάτι άλλο που ακόμη δεν το έχουμε δει ίσως.

***Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, όταν σχετικά πρόσφατα εκτέθηκε στον προπονητή η σκέψη που είχε κερδίσει πολύ έδαφος στα στελέχη του αγωνιστικού σχεδιασμού και πριν την ΤΣΣΚΑ, για κεντρικό χαφ, έδειξε καθαρά πως δεν το θεωρούσε προτεραιότητα.

***Αυτό όμως ίσως θα μπορούσε να αλλάξει, ανάλογα με το κλίμα που θα διαμορφωθεί μετά την τελική και καθοριστική συζήτηση για το συμβόλαιο του Γιόχανσον.

***Θυμηθείτε πως στο τέλος της σεζόν, ο Μανόλο δεν δίστασε και δημόσια να αναφερθεί στους προβληματισμούς του για Πατίτο και Βάργκας, σε σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα των συμβολαίων τους. Άρα τα λαμβάνει αυτά τα πράγματα υπόψη του.

***Ακόμη και για τον Αραούχο είχε αμφιβολίες στην τελική ευθεία της σεζόν, όσο πλησίαζε δηλαδή η ώρα της επιστροφής του στην Λας Πάλμας. Άσχετα αν γι’ αυτόν δεν μίλησε δημόσια. Μίλησε όμως προσωπικά μαζί του, τουλάχιστον δυο φορές. Κάτι «τον έτρωγε» δηλαδή…

***Είναι ο πρώτος τώρα που παραδέχεται πως ήταν άτοπες οι ανησυχίες του για τον «Τσίνο», αλλά σε κάθε περίπτωση έδειξε πως τέτοια ζητήματα… τον πονηρεύουν. Και καλώς για μένα.

***Και τις καλύτερες προθέσεις να έχει ο κάθε παίκτης, τα θέματα συμβολαίων κι επαγγελματικού μέλλοντος δεν είναι περίεργο να επηρεάζουν την διάθεση σου. Δεν είναι κανόνας, αλλά συμβαίνει.

***Θεωρώ απίθανο λοιπόν, αυτό το «κάτι»… να μην τρώει τον Μανόλο και στην περίπτωση που έρθει εδώ ο μάνατζερ του Γιόχανσον και δεν επιτευχθεί συμφωνία ανανέωσης. Και ίσως τότε, να αλλάξει το σκεπτικό του για την ανάγκη μεταγραφικής κίνησης στον άξονα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x